ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

بهترین کود برای درخت گردو، افزایش باردهی و کیفیت محصول با کود دهی اصولی

فهرست عناوین

انتخاب بهترین کود برای درخت گردو و استفاده از آن کمک می‌ کند تا بتوانید جهت توسعه و رشد محصول گامی بلند بردارید. امروزه از انواع کود برای کمک به افزایش باردهی درخت گردو بالا بردن کیفیت و همچنین سفید شدن مغز گردو می‌ توان بهره برد. با انتخاب بهترین کود جهت بکارگیری در باغ‌ های گردویی می‌ توان عامل کلیدی را جهت بهره‌ وری و توسعه مد نظر قرار داد. درخت گردو برای اینکه رشدی مناسب داشته باشد نیاز به دریافت مواد غذایی غنی خواهد داشت. انواع کود شیمیایی و عناصر ریز مغذی برای تغذیه گیاه و درختان ضرورت بالایی دارند. علاوه بر این با هدف مقابله با انواع بیماری‌ ها می‌ توان نقش مهم کودها را مشاهده نمود.

بهترین کود برای درخت گردو

گردو پس از پسته دومین محصول خشكباری مهم ایران محسوب می شود و از نظر اقتصادی به خصوص صادرات غیرنفتی اهمیت زیادی دارد. کشور ایران قسمت مهمی از رویشگاه گردو محسوب می شود. در حال حاضر ایران، سومین کشور تولید کننده گردو در جهان محسوب می شود. با وجود سطح کشت زیاد گردو در ایران، متأسفانه کشور ما از نظر تولید و صادرات این محصول با چالش های جدی مواجه است. یكی از چالش های مهم تولید گردو در ایران عدم اجرای یک برنامه مناسب کود دهی در گردو به شمار می رود. در نتیجه محصول تولید شده کیفیت مطلوبی نداشته و قابلیت رقابت در بازارهای بین المللی را ندارد. درخت گردو جهت رشد علاوه بر آب، نور و محیط مناسب نیاز به خاک حاصلخیز و کود مناسب نیز دارد. اجرای یک برنامه مناسب کود دهی درخت گردو و استفاده از بهترین کود برای درخت گردو می تواند تولید این محصول را تا 40 درصد ارتقاء دهد.

احداث باغ در خاک نامناسب یکی از دلایل افت کیفیت و کمیت محصول است. عمق کاشت در خصوص گردو اهمیت بسیار زیادی دارد. حداقل عمق خاک لازم برای کاشت نهال گردو باید 120 سانتی‌ متر در نظر گرفته شود. اگر میزان سنگ و سنگریزه در لایه بالایی خاک زیاد باشد، مانع از توسعه مناسب ریشه خواهد شد. حداکثر میزان آهک خاک در افق خاک باید در حدود 25 درصد باشد تا مانع از رشد مناسب ریشه‌ ها نشود. درخت گردو به شوری خاک حساس است و شوری بیشتر از 4 دسی زیمنس بر متر برای این درخت مناسب نیست. علاوه بر این pH خاک برای درختان گردو بین 7 تا حداکثر 5/7 باید قرار گیرد. به هر میزان که خاک قلیایی باشد از باردهی کاهش خواهد یافت. مناسب ترین بافت خاک برای کاشت گردو بافت متوسط و متمایل به بافت سبک است. بافت خاک های لوم و لوم شنی مناسب ترین هستند. گردو به عناصر غذایی چون فسفر، ازت، پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر از سایر عناصر غذایی نیاز دارد.

علاوه بر انتخاب بهترین کود برای گردو، رعایت اصول آبیاری و تغذیه در بهبود کیفیت و کمیت محصول گردو نقش بسزایی دارد. آبیاری به شیوه غلط که یکی از آن‌ ها آبیاری غرقابی است، باید اصلاح شود تا از مشکلاتی مثل بروز انواع پوسیدگی‌ ها در تنه درخت جلوگیری به عمل آید. شیوه درست آبیاری درختان میوه و گردو، آبیاری به صورت جزیره‌ای است. نحوه آبیاری بدین صورت است که دور تا دور طوقه درخت با خاک احاطه می‌ شود و آب آبیاری به پشت این خاک برخورد می‌ کند. در اين شرايط طوقه در امان خواهد ماند. روش‌ های دیگری نیز برای آبیاری براساس روش جزیره ای وجود دارند. از جمله این روش ها می توان به آبیاری قطره ای اشاره کرد.

کوددهی مناسب برای درخت گردو باید براساس آزمون خاک انجام شود. همچنین کوددهی نیز باید براساس استانداردهای موجود در زمان‌ های مشخصی انجام گیرد. ما در این مقاله به صورت جامع بهترین کود برای درخت گردو را معرفی کرده و برنامه کود دهی برای درخت گردو را ارائه خواهیم داد.

اهمیت انتخاب بهترین کود برای درخت گردو

گردو درخت پُرنیازی است و تا آخر دوره رشد خود مقدار زیادی عناصر غذایی نیاز دارد. برای تقویت باغ، کود دامی و آلی به خصوص در زمان کاشت حداقل 20 تا 30 تن در هکتار نیاز خواهد داشت. کوچكترین اشتباه در برنامه کود دهی درخت گردو منجر به بهم خوردن سیستم رشد و گلدهی و میوه درخت می گردد. بنابراین حتی المقدور باید از دادن هر نوع کودی بدون آزمایش خاک و نظر کارشناس خودداری فرمائید.

گردو کاران عزیز می توانند با شرکت کودیران تماس گرفته تا راهنمایی لازم درباره نحوه و زمان کوددهی و برنامه کود دهی ویژه برای باغات گردو خود را دریافت کنند.

بهترین زمان کود دهی درخت گردو

در کود دهی درخت گردو همواره 4 سوال (چهار تا چه) مطرح است. چه زمان کود بدهیم؟ چه میزان کودی نیاز داریم؟ چه نوع کودی برای درخت گردو مناسب است؟ بهترین روش کوددهی درخت گردو کدام روش به شمار می رود؟ به طور مثال اگر درخت نیاز به کلسیم یا پتاسیم داشته باشد، ما مجاز به استفاده از هر نوع کودی در هر زمانی نیستیم. با توجه به این نکات برای بسیاری از گردو کاران، بهترین زمان کود دهی درخت گردو اهمیت پیدا می کند.

در واقع کود دهی کیفیت محصول و توانمندی گیاه را برای مقاومت در برابر شرایط نامناسب محیطی تعیین می کند. گیاه موجود زنده ای محسوب می شود که بخشی اساسی غذای خود را از خاک تامین می کند. خاک نیز به وسیله انواع کودهای شیمیایی، حیوانی و آلی غنی می شود.

یکی از عوامل بسیار موثر در تولید گردوهای توپر و درشت، انتخاب بهترین روش کود دهی می باشد. بنابراین بهترین زمان کود دهی درخت گردو را ما به باغدارن در این مقاله آموزش می دهیم.

در واقع بهترین زمان بر اساس نیاز خاک درختان گردو قابل تشخیص خواهد بود. توجه کنید که افزودن عناصری که در خاک به اندازه کافی وجود دارد نه تنها به باغداران کمک نمی کند بلکه ممکن است دو زیان به همراه داشته باشد. نخستین مورد زیان به رشد گردو خواهد بود. دوم زیان به جیب باغدار که کودی که لازم نبوده خریداری کرده و بیهوده آن را به کار برده است.

درخت یک موجود زنده و درست مثل انسان در صورت مصرف غذای اضافه بیمار خواهد شد. اما مصرف به اندازه کود یا مواد مغذی، باعث افزایش قوا و مقاومت درخت در برابر بیماری ها می شود.

ما برای تعیین زمان مناسب کود دهی باید حتما از نظر یک متخصص استفاده نماییم. چه بسا در سال های ابتدایی با توجه به میزان نیاز درخت و شرایط خاک، کود دهی کمتری لازم باشد.

فصل زمستان اولین زمان و بهترین زمان کود دهی درختان گردو  

متاسفانه علیرغم اینکه در گذشته در فصل زمستان با انواع کودهای دامی (گاوی، گوسفندی، مرغی) و مخلوط با کاه و کلش و برگ درختان و بقایایی گیاهی کودهای بسیار خوبی به باغ ها می دادند ولی در حال حاضر به این نحوه کود دهی توجه کمتری می شود. هر چند استفاده از کودهای شیمیایی مهم است ولی کودهای دامی و آلی خیلی مهم تر هستند. بنابراین در فصل زمستان لازم است برای هر درخت نهال 3 تا 5 کیلو، برای درختان 10 تا 15 ساله 6 تا 9 کیلو و برای درختان کهن سال 10 تا 15 کیلو گرم کود دامی مخلوطی از 60 درصد کود گاوی +20 درصد کود گوسفندی +10 درصد کود مرغی+ 10 درصد بقایایی گیاهی و برگ یا کاه و کلش) داده شود. این کار را حداقل هر دو سال یکبار حتما انجام دهید. در هنگام این کود دهی همراه کودهای دامی از کود گوگردی پودری میکرونیزه 99 درصد و یا گوگرد گرانوله بنتونیت دار 75 درصد استفاده کنید. علاوه بر این کودهای فسفاته از جمله سوپرفسفات ساده (حاوی فسفر و گوگرد)، کودهای پتاسه و کودهای کامل ماکرو و ریزمغذی ها با انجام ازمایش خاک و توصیه کارشناس می توانند به کار گرفته شوند.

شرکت کودیران با داشتن آزمایشگاه تخصصی خاکشناسی و مشاوره علمی برنامه نویسی غذایی، آمادگی ارائه بهترین برنامه کود دهی را برای کشاورزان عزیز دارد.

بهار، بهترین زمان کود دهی درختان گردو برای توسعه رشد رویشی

اولین زمان کوددهی بهاره دقیقا همزمان با تورم جوانه ها درخت است. در این مرحله نیاز است یک نوبت محلولپاشی با کود فروت ست انجام گردد. در این مقطع می توانید از کود های ازته یا همان اوره + سولفات روی + اسید بوریک نیز استفاده کنید. با اولین آبیاری از کودهای ازته (اوره یا سولفات آمونیوم) همراه با فسفر چون اوره فسفات و کودهای فسفر بالا چون 10-52-10 استفاده کنید تا رشد رویشی و زایشی تحریک شود.

نکته مهم کود دهی اولیه بهاره این است که باید قبل از گلدهی باشد و در مرحله شروع تا پایان گلدهی و گرده افشانی از دادن هر نوع کود جدا خودداری نمائید.

اواسط فصل بهار: این زمان، دقیقا پیش از گرم شدن هوا و در اوایل ماه اردیبهشت، فرصت طلایی برای تغذیه درخت گردو است. در این دوره، درخت در حال آماده‌ سازی برای فصل رشد است و نیاز به دریافت مواد مغذی فراوانی دارد.

بهترین زمان کود دهی درختان گردو برای درشت شدن میوه و سلامت گردو در تابستان

این دوره یعنی در فصل تابستان نیز برای کوددهی زمانی حیاتی است. درخت گردو در این زمان به مواد مغذی نیاز دارد تا بتواند میوه‌ های خود را به خوبی تغذیه کرده و آن ها را درشت کند. در این فصل علاوه بر مصرف کودهای ازته ترجیحا سولفات آمونیم لازم است. در برنامه کود دهی از کود گوگرد مایع، کودهای ریز مغذی به خصوص عنصر روی و منگنز استفاده کنید. همچنین به طور خاص استفاده از کود کلسیم بسیار ضروری است.

کلسیم یک عنصر مغذی ضروری برای رشد و توسعه نهال‌ ها به شمار می رود. در صورت کمبود آن، ممکن است به مشکلات جدی در رشد و توسعه نهال‌ ها منجر شود. در ادامه به برخی از علل کمبود کلسیم در نهال گردو و راهکارهای پیشگیری و درمان آن پرداخته خواهد شد.

علل کمبود کلسیم در نهال گردو و راهکار و توصیه مفید برای رفع آن

کمبود کلسیم در خاک: اگر خاک حاوی مقادیر کافی کلسیم نباشد، نهال گردو قادر به جذب کافی این عنصر نخواهد بود. این مشکل معمولا در خاک‌ های آهکی بیشتر اتفاق می افتد. آهک زیاد هر چند به خودی خود حاوی کلسیم است (به شکل کربنات کلسیم) ولی این ترکیب خود مانع جذب کلسیم می شود. در این موارد نیاز است از کود نیترات کلسیم و یا کلات کلسیم استفاده شود.

بالا بودن سطح pH خاک: سطح pH خاک تاثیر مستقیم بر قابلیت جذب کلسیم توسط درخت گردو دارد. در صورتی که pH خاک بیشتر باشد (بیشتر از 8)، جذب کلسیم توسط ریشه‌ ها دچار مشکل می‌ شود و گردو نمی‌ تواند کلسیم را به مقدار کافی جذب کند. در این شرایط باید نیاز درخت را با محلولپاشی کلات کلسیم تامین کرد.

عدم تعادل بین عناصر غذایی: کمبود کلسیم در نهال گردو ممکن است به دلیل عدم تعادل بین عناصر غذایی دیگر باشد. سطح برخی از عناصر غذایی به ویژه منیزیم در صورتیکه بالاتر از حد معمول باشد، باعث مشکلات در جذب کلسیم توسط گردو می‌ شود. نسبت کلسیم به منیزیم هر مقدار بیشتر از یک باشد بهتر است.

فقر شدید ماده آلی و کربن آلی خاک: فقر شدید مواد آلی و کربن آلی خاک باعث عدم جذب کلسیم در خاک می شود. مصرف کودهای آلی و کودهای هیومیکی به ویژه که یک ترکیب کود آلی هست، بیشتر از 40 درصد ماده آلی مایع دارد. استفاده از این راهکار برای این شرایط ایده آل است. (کود هیومینو حاوی ماده آلی فراوان، اسید هیومیک, اسید آمینه و ترکیبات اروماتیک)

بهترین کود برای درشت شدن گردو

در انتهای تابستان و یک ماه قبل از برداشت گردو، مصرف کود پتاس بالا از جمله کود 36-12-12 به عنوان گزینه مناسبی برای افزایش وزن گردو و رسیدگی کامل بسیار مهم است.

نقش انواع عناصر غذایی مورد نیاز درخت گردو

ازت (نیتروژن): افزایش رشد رویشی و تولید کلروفیل و رشد بهینه درخت را به همراه دارد.

فسفر: نقش کلیدی در تشکیل ترکیبات مهم برای رشد ریشه و توسعه گل و میوه دهی خواهد داشت.

پتاسیم: افزایش مقاومت درخت در برابر آفات و بیماری‌ ها و تقویت رشد و درشت شدن میوه از جمله نقش های این عنصر است.

روی: افزایش باروری و تولید پروتئین گیاهی را به همراه خواهد داشت.

منگنز: تسریع در جوانه‌ زنی و تولید کلروفیل از جمله فواید منگنز هستند.

مس: بهبود رنگ و طعم میوه‌ ها و نقش در فتوسنتز

بور: تقویت ریشه‌ ها و جلوگیری از پوسیدگی.

آهن: تقویت تولید کلروفیل و نقش در تنفس گیاهی.

کلسیم: رشد و نمو مناسب میوه و جلوگیری از پوکی و سیاه شده داخل گردو

کود ۲۰ ۲۰ برای گردو

کود 3 بیست یکی از بهترین کودهای موجود در بازار برای درخت گردو است. استفاده از این کود به عنوان یک کود تقویتی سبب می‌ شود که علاوه بر بهبود چشمگیر عملکرد درختان بتوان سلامت آن ها را نیز تضمین نمود. ترکیب متعادلی از نیتروژن، فسفر و پتاسیم در کود NPK به کار رفته است. استفاده از این ترکیبات متعادل سبب تقویت سیستم ریشه کمک به رشد سریع‌ تر درخت و افزایش مقاومت درختان گردو خواهد شد. مقاومت گردو در مقابله با تنش‌ های محیطی به واسطه بهره‌ گیری از کود سه بیست به میزان قابل توجهی بالاتر می‌ رود.

بهترین کود برای سفید شدن مغز گردو

یکی از مشکلاتی که باغداران عزیز با آن مواجه می‌ شوند، سیاه شدن مغز گردو است. عدم مراقبت صحیح از گردوها سبب می‌ شود که مغزهای آن سیاه شده و مشتریان محصولات شما خرید آن ها منصرف شوند. عوامل مختلفی می‌ توانند در سیاه شدن مغز گردو موثر باشند. از نژاد گردو گرفته تا عدم برداشت به موقع و شرایط آب و هوایی را می‌ توان از جمله عواملی دانست که در سیاه شدن مغز گردو موثر هستند. در عین حال عدم مراقبت مناسب از گردو و استفاده نکردن از کودهای مقوی نیز سبب می‌ شود که سفیدی مغز آن ها به سمت سیاهی برود. انواع کود فسفات و کود اسید هیومیک در کنار کودهای کامل ماکرو گزینه‌ های عالی برای کمک به سفید شدن مغز گردو به شمار می‌ روند. کود آهن نیز علاوه بر اینکه به سفید شدن مغز گردو کمک می‌ کند، برای افزایش وزن آن و بهبود عملکرد محصول عنصری کاربردی محسوب می‌ شود.

بهترین کود مایع برای درخت گردو

اگر به دنبال استفاده از بهترین کود برای درخت گردو هستید و قصد دارید کودهای مایع را به کار بگیرید، توصیه ما به شما خرید کودهای نیتروژن بالا است. استفاده از این نوع کود مایع سبب می‌ شود که یک عنصر ضروری با سرعت بالا در دسترس گیاه قرار گیرد. انواع کودهای مایع حاوی پتاسیم، نیتروژن و فسفر گزینه‌ هایی عالی برای کمک به رشد سریع درختان گردو به شمار می‌ روند. این نوع کود را به راحتی می‌ توان به کار برد.

بهترین برنامه کود دهی گردو برای افزایش تناژ

مرحله اول: کود دهی در زمستان

اولین مرحله از برنامه کوددهی درخت گردو، مربوط به زمانی است که درخت در خواب است. این زمان یعنی فصل زمستان یا قبل از بیداری درخت فصلی مناسب برای کود دهی به شمار می رود. در این مرحله کود دامی و آلی، کود گوگردی، کودهای فسفاته و پتاسه و کودهای ریزمغذی به ویژه آهن، روی، مس و منگنز به کار گرفته می شوند.

مرحله دوم: کوددهی در مرحله تورم جوانه ها درخت گردو

این مرحله مربوط به زمانی است که درخت گردو هنوز جوانه نزده ولی جوانه ها در اول بهار و فروردین متورم شده اند. در این مرحله باید از کودهایی مثل ازت، اوره یا سولفات آمونیوم + سولفات روی + اسید بوریک به صورت محلولپاشی استفاده کنید و یا از کودهای فروت ست استفاده نمایید.

مرحله سوم: کود دهی در مرحله بعد از جوانه زدن و شروع رشد

در این مرحله با اولین یا دومین آبیاری است که کود ازته، نیترات کلسیم، اسید هیومیک و یا گوگرد مایع می توان همراه آب آبیاری استفاده نمود. در صورت لزوم کودهای فسفر بالا نیز در این مرحله می توانند به کار گرفته شوند.

مرحله چهارم: کود دهی بعد از گل دادن و ریزش گل ها

بعد از اینکه درخت گل داده و گل ها به مرحله ریزش رسیدند، علاوه بر مصرف کود اوره یا سولفات آمونیم درخت شما به یک کود NPK تعادلی نیاز خواهد داشت. با این کار، تمام عناصر مورد نیاز درخت اعم از ریز مغذی ها و اسیدهای آمینه در اختیار درخت قرار می گیرند و میوه های گردو با کیفیت بسیار بالاتری به وجود می آیند. برای کوددهی در این زمان باید از روش محلول پاشی استفاده کنید. یادآور می شویم تنها گوگرد مایع را به روش آبیاری باید به درخت بدهید.

مرحله پنجم: زمانی که میوه های درخت فندقی شدند

علاوه بر مصرف کود اوره یا سولفات آمونیوم در این مرحله باید کودهای کلسیم، منگنز و آهن را به درخت برسانید تا مغز گردوها سیاه نشوند. همچنین می توانید از کودهای سولوپتاس و سولفات آمونیوم هم استفاده کنید.

مرحله ششم: زمانی که میوه ها به مرحله پوست نرم می رسند

علاوه بر مصرف کود اوره یا سولفات آمونیم (البته کمتر از دفعات قبل) در این مرحله باید برای رشد بهتر گردوها و پر شدن دانه آن ها، از کود گوگرد مایع، نیترات کلسیم و پتاسیم برای کوددهی به صورت کود آبیاری درختان گردو استفاده کنید.

مرحله هفتم: کوددهی در زمان پر شدن مغز گردوها

در این زمان باید با کودهای حاوی اسید آمینه و NPK با پتاس بالا درخت خود را می توانید تقویت نمایید.

مرحله هشتم: کوددهی قبل از برداشت محصول

حدودا 20 روز قبل از اینکه زمان برداشت محصول برسد، لازم است که درخت را با کود سولوپتاس به روش آبیاری کوددهی کنید.

مرحله نهم: کوددهی بعد از برداشت محصول

محلولپاشی با کود فروت ست و یا با ترکیب کود اوره + سولفات روی + اسید بوریک و دو هفته بعد کود کامل ماکرو 20-20-20 همراه با آب آبیاری

سخن پایانی

انتخاب بهترین کود برای درخت گردو و با هدف بالا بردن کیفیت محصول و افزایش باردهی اهمیت بالایی دارد. انواع کود برای درخت کود امروزه در دسترس قرار دارند. کارشناسان مجموعه کودیران آمادگی کامل دارند تا تمام سوالات شما را در این خصوص پاسخ دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!